Nemzetközi foci

Bucira verte az Inter a Milant a milánói derbin

Piero Cruciatti / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Piero Cruciatti / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Az Internazionale 3-0-ra legyőzte az AC Milant az olasz bajnokság 23. fordulójában, így négy pontra növelte előnyét a Serie A élén.

Elég jól kezdte a meccset az Inter, Lukaku varázsolta a labdát Martínez fejére, így már az ötödik percben megvolt az előny. A nyomást továbbra is tartotta a csapat, a Milan a félidő második felében mutatott életjeleket, Ibrahimovicnak volt egy helyzete sarokkal, de Handanovic védett.

A Milan kezdte jobban a második félidőt, Handanovicnak elég komoly védéseket kellett bemutatnia, hogy tartsa az egygólos eredményt. Martínez aztán az 57. percben megduplázta az Inter előnyét, ezzel lényegében el is döntve a meccset. Nem sokkal később Lukaku is meglőtte a maga gólját,

1950 és Benito Lorenzi óta ő az első Inter-játékos, aki négy egymást követő derbin betalált.

Handanovic még egy bravúrt bemutatott a későbbiekben, megfosztva a Milant a szépítéstől. Furcsán hangozhat, de a szlovén kapus volt a 3-0-s meccs legjobbja.

A meccs előtt – a koronavírus-járvány miatti csoportosulási tilalom ellenére – szurkolók ezrei gyűltek össze a San Siro Stadion körül, és zászlókkal, dobokkal köszöntötték kedvenc csapatukat. A zárt kapuk mögött rendezett találkozó előtt összecsapások nem történtek a drukkerek között, mert a rendőrség idejében elkülönítette a két tábort.

Serie A, 23. forduló

AC Milan-Internazionale 0-3 (0-1)

Olvasói sztorik