Nemzetközi foci

A félpályás, üres kapus gól mindent elmond az Atlético formájáról

JAVIER SORIANO / AFP
JAVIER SORIANO / AFP

Az Atlético Madrid hazai pályán kapott ki 2-0-ra a Levante ellen a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

A két csapat a héten másodszor játszott egymással, mivel szerdán pótolták a korábbról elhalasztott meccset, és az Atlético akkor sem tudott nyerni, vagyis a lehetséges hat pontból csak egyet tudott begyűjteni.

A Levante most a csapatkapitány Morales révén szerzett vezetést, aki kihasználta Kondogbia totyogását, és kapufás gólt lőtt.

Hogy valami elromlott az Atléticónál, azt jól visszaadja az a statisztika, hogy a csapat a legutóbbi hét bajnokiján mindig kapott gólt, ez a leghosszabb sorozat, mióta Diego Simeone az edző.

Suárez közel járt az egyenlítéshez, de szabadrúgásból a kapufát találta el, majd az Atléticónak volt egy érvénytelenített gólja is. És a hosszabbításban egy szöglet után jött a kegyelemdöfés: a sarokrúgáshoz a hazai kapus, Oblak is felment, de a Levante megszerezte a labdát, De Frutos pedig ahogy átlépte a félpályát, az üres kapuba gurított.

A vereség azt jelenti, hogy az Atlético már csak hat ponttal vezet, pedig pár hete úgy tűnt, már nem lehet kiénekelni a sajtot a csapat szájából.

La Liga, 24. forduló:

Atlético Madrid – Levante 0-2 (0-1)
gól: Morales (30.), De Frutos (90+5.)

 

Elche – Eibar 1-0 (1-0)
gól: Dani Calvo (33.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik