Nemzetközi foci

Bundabotrány után marihuána-termesztésen kapták az egykori soproni légióst

PAOLO COCCO / AFP
PAOLO COCCO / AFP

Rendőrségi akció során letartóztatták Luigi Sartort, a Juventus, a Parma és az Inter egykori futballistáját, a Sopronban is megfordult kétszeres olasz válogatott labdarúgót, aki ellen kábítószer-terjesztés és –értékesítés a vád.

A 45 éves Sartor 1996-ban U21-es Európa-bajnokság lett, pályafutása során háromszor is UEFA-kupát nyert: 1993-ban a Juventusszal, 1997-ben az Interrel, 1999-ben a Parmával. 2005-2006-ban hét mérkőzés erejéig Sopronban is szerepelt.

2011. december 19-én az olasz fogadási botrányban való részvételéért letartóztatták. Miután a cremonai ügyészségen bevallotta, hogy egy ázsiai maffiacsoport megbízásából azon dolgozott, hogy egy teljes klubot megszerezzen, és utána manipulált meccsekkel hasznot húzzon, 2012. június 18-án öt évre eltiltották a sportágtól.

Az egykori futballistát most azért vették őrizetbe, mert egy barátjával marihuánát termesztettek a Parma közelében fekvő Lesignano Palmia egyik lakatlan házában. A rendőrség a magas villanyszámlák miatt fogott gyanút, kamerákat szereltek fel a közelben, úgy figyelték a történéseket.

Miután elegendő bizonyítékot gyűjtöttek, elfogták a tetteseket és a helyszínen 106 tő marihuánát találtak.

Sartor megtagadta a vallomástételt, és a tárgyalásig házi őrizetbe került.

Olvasói sztorik