Nemzetközi foci

Messi újabb hihetetlen csúcsot állított be Barcelonában

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

Lionel Messi nagyszerű játékot bemutatva két góllal járult hozzá a Barcelona szombat esti, Alavés elleni 5-1-es győzelméhez. Bár lassan nem nagyon marad megdöntésre váró rekord az argentin előtt, azért most még hozzátett egyet: 505. La Liga-mérkőzést játszotta, amivel utolérte a klub örökranglistáján Xavit.

Kapcsolódó

A bajnoki szerepléseket tekintve Andres Iniesta 442-vel áll a harmadik helyen, megelőzve Sergio Busquetset (399) és Carles Puyolt (392). Az aktív futballisták közül Gerard Piqué az egyetlen, aki befér a top 10-be 354 La Liga-meccsével.

Messi 2004. október 16-án, az Espanyol ellen debütált az élvonalban, az elmúlt 16 év során 10 bajnoki címig és négy Bajnokok Ligája-elsőségig vezette a Barcát.

Minden idők egyik legjobb Barca-játékosa tétmérkőzésen eddig 759 alkalommal öltötte magára a klub mezét, ez csupán nyolccal kevesebb, mint az ezen listát is vezető Xavi teljesítménye. Azaz várhatóan a szezonban lesz még újabb rekordbeállítás, illetve csúcsdöntés.

Ami még érdekesség: a szombati gólok azt jelentik, hogy 2019 áprilisa óta először fordult elő Messivel, hogy öt egymást követő LaLiga-meccsen is eredményes volt.

Olvasói sztorik