Nemzetközi foci

Gulácsiék épp játszottak, amikor a Bayern közölte, hogy a Lipcséből igazol

ELMAR KREMSER / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
ELMAR KREMSER / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt végig a pályán tudó RB Leipzig hazai pályán 2-1-re legyőzte az Augsburgot a Bundesliga 21. fordulójában – Szoboszlai Dominik egyelőre még nem bevethető sérülés miatt. A magyar kapus tizenegyesből kapott gólt. A lipcseiek sorozatban három bajnokit nyertek, négy pont a hátrányuk az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Bayern München mögött.

Apropó Bayern: miközben ment a mérkőzés, azalatt erősítették meg, hogy a

nyártól a Münchenben folytatja pályafutását a francia válogatott Dayot Upamecano.

Leigazolását Hasan Salihamidzic, a bajorok sportigazgatója jelentette be pénteken, a Bildnek nyilatkozva. „Hosszú hónapok óta intenzív és profi tárgyalásokat folytattunk Dayottal és menedzserével, Volker Struth-tal. Tudtuk, hogy erős a konkurencia. Upamecano fiatal játékos, aki máris kivételes minőséget képvisel” – fogalmazott Salihamidzic.

Upamecanót, aki végig padozott a pénteki mérkőzésen, 2023-ig szerződés köti a lipcseiekhez, de a kontraktusában szereplő kivásárlási záradék alapján 42,5 millió euró fejében elhagyhatja mostani klubját. Münchenben 2026-ig szól majd a szerződése.

A Lipcse a koronavírussal kapcsolatos beutazási korlátozások miatt legközelebb Budapesten lép pályára: a németek a Bajnokok Ligájába-nyolcaddöntős párharc első felvonásán az FC Liverpoolt fogadják kedden a Puskás Arénában.

BUndesliga, 21. forduló

RB Leipzig-Augsburg 2-1 (2-0)

Olvasói sztorik