Nemzetközi foci sport

Mindent megtett azért, hogy a szezon legnevetségesebb tizenegyesét rúgja

A labdarúgás egyik legnagyobb közhelye, hogy a tizenegyest csak elrontani lehet. Az viszont biztos, hogy egy-két legendás megoldás – mint például Antonín Panenka világhírű emelése – mellett a leginkább azokra a jelenetekre emlékszik a világ, amikor valaki látványosan elpuskázta saját büntetőjét.

Kapcsolódó
A sikeresen őrzött titok, amiből a leghíresebb büntető lett
Álmatlan éjszakákon fogalmazódott meg az ötlet, amivel Antonín Panenka előbb csapattársa pénzét, valamint csokoládét és sört nyert, majd 1976-ban Eb-döntőt Csehszlovákiának.

A Palmeiras játékosának, Roninak is sikerült maradandót alkotnia, alighanem a sportoldalak és a szurkolók évek múlva is emlegetni fogják azt, amit a klubvilágbajnokságon csinált. A brazilok az al-Ahli ellen játszottak a bronzért, a rendes játékidő 0-0-s állása után tizenegyesek következtek.

A 25 éves csatár az első párban lőtt, és gyakorlatilag mindent bevetett: messziről futott neki, nagy lendülettel indult, aztán toporogni kezdett, majd még fel is ugrott a levegőbe a lövés előtt.

Mindez nem hozta zavarba az al-Ahli kapusát, akiről még csak ki sem pattant a labda. Ronin kívül még két csapattársa hibázott, így hiába hagyott két tizenegyest az al-Ahli is, az egyiptomiak végeztek a harmadik helyen. A döntőben a német Bayern München a mexikói Tigrest verte 1-0-ra.

Kapcsolódó
Több trófeát nyert a Bayern edzője, mint ahány meccset elveszített
Negyedszer is megnyerték a müncheniek a klubvilágbajnokságot.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!