Nemzetközi foci

Mindent megtett azért, hogy a szezon legnevetségesebb tizenegyesét rúgja

A labdarúgás egyik legnagyobb közhelye, hogy a tizenegyest csak elrontani lehet. Az viszont biztos, hogy egy-két legendás megoldás – mint például Antonín Panenka világhírű emelése – mellett a leginkább azokra a jelenetekre emlékszik a világ, amikor valaki látványosan elpuskázta saját büntetőjét.

Kapcsolódó
A sikeresen őrzött titok, amiből a leghíresebb büntető lett
Álmatlan éjszakákon fogalmazódott meg az ötlet, amivel Antonín Panenka előbb csapattársa pénzét, valamint csokoládét és sört nyert, majd 1976-ban Eb-döntőt Csehszlovákiának.

A Palmeiras játékosának, Roninak is sikerült maradandót alkotnia, alighanem a sportoldalak és a szurkolók évek múlva is emlegetni fogják azt, amit a klubvilágbajnokságon csinált. A brazilok az al-Ahli ellen játszottak a bronzért, a rendes játékidő 0-0-s állása után tizenegyesek következtek.

A 25 éves csatár az első párban lőtt, és gyakorlatilag mindent bevetett: messziről futott neki, nagy lendülettel indult, aztán toporogni kezdett, majd még fel is ugrott a levegőbe a lövés előtt.

Mindez nem hozta zavarba az al-Ahli kapusát, akiről még csak ki sem pattant a labda. Ronin kívül még két csapattársa hibázott, így hiába hagyott két tizenegyest az al-Ahli is, az egyiptomiak végeztek a harmadik helyen. A döntőben a német Bayern München a mexikói Tigrest verte 1-0-ra.

Kapcsolódó
Több trófeát nyert a Bayern edzője, mint ahány meccset elveszített
Negyedszer is megnyerték a müncheniek a klubvilágbajnokságot.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik