Nemzetközi foci

Cserejátékosok bombái vezették győzelemre a Barcát

CRISTINA QUICLER / AFP
CRISTINA QUICLER / AFP

Sorozatban a hatodik győzelmére aratta a Barcelona, amely a Betis vendégeként sokáig hátrányban volt, de aztán Lionel Messi és Trincao csereként beállva megfordították a mérkőzést.

Rosszul kezdődött a mérkőzés a Barcelona számára, a katalánok ugyanis már 9. percben elveszítették sérülés miatt egyik középső védőjüket, Araújót.

Ezt a hazaiak a 38. percben használták ki, amikor egy kontra végén Emerson beadását Borja Iglesias vágta a kapuba (1-0).

A második félidő nem sokáig nem is változott a helyzet, aztán az 57. percben Ronald Koeman úgy döntött, itt az idő pályára küldeni Lionel Messit, aki két percet töltött a pályán, és első kapura lövésével máris 1-1 lett az eredmény.

Meglovagolta a lendületet a vendégcsapat, a 68. percben hatalmas szerencsével át is vette a vezetést: egy bal oldali beadás Antoine Griezmann sarkáról kifelé pattant, de az érkező Víctor Ruíz lábáról a saját kapujába csorgott a labda (1-2).

Nem omlott össze a Betis, a 75. percben Fekir bal oldalról elvégzett szabadrúgására beadására Víctor Ruíz érkezett, és közelről védhetetlen gólt fejelt (2-2).

És még mindig nem volt vége, a 87. percben egy másik barcelonai cserejátékos is betalált, Francisco Trincao 15 méterről hatalmas gólt ragasztott a léc alá (2-3).

A Barcelona két hónapja veretlen a La Ligában és sorozatban a hatodik győzelmét aratta.

La Liga, 22. forduló

Betis – FC Barcelona 2-3 (1-0)
gól: Bprja Iglesias (38.), V. Ruíz (75.), illetve Messi (59.), V. Ruíz (68., öngól), Trincao (87.)

 

Real Sociedad – Cádiz 4-1 (2-0)
gól: Oyarzabal (26., 34., az elsőt 11-esből), Isak (54., 59.), illetve Izquierdo (65.)

 

Athletic Bilbao – Valencia 1-1 (1-0)
gól: Guillamón (43., öngól), illetve Gabriel Paulista (65.)

 

Osasuna – Eibar 2-1 (1-1)
gól: Calleri (18.), Budimir (87.), illetve Kike García (44.)

Olvasói sztorik