Nemzetközi foci

Térdcsapkodós történetet mesélt el a Real Madrid korábbi középpályása

Denis Doyle/Getty Images
Denis Doyle/Getty Images

Remek történetet osztott meg a világgal Thomas Gravesen, a Real Madrid korábbi középpályása.

Az Evertonban ismertté vált futballista a kemény játékáról volt híres elsősorban, ezért sokakat meglepett, amikor a technikás játékosokból álló Real Madrid szerződtette 2005-ben. Átigazolása után az angol Jonathan Woodgate megpróbálta jó tanácsokkal ellátni őt.

„Amikor megérkeztem, sérült volt, de hasznos tanácsokat adott. Mondta nekem, hogy túl sokat szabálytalankodom, sok sárga lapot kapok és ez Spanyolországban nem fog működni. Persze kifogásokat kerestem, hogy gyorsak az ellenfelek, de ez már nem érdekelte. Azt mondta fegyelmezettebbnek kell lennem és igaza volt” – kezdte történetét Gravesen.

Woodgate azonban lassan felépült és egy Athletic Bilbao elleni bajnokin eljött a várva várt pillanat, egymás mellett játszhatott az angol és a dán középpályás.

Jonathan kezdőként lépett pályára, de öngólt rúgott és két sárga lappal kiállították. Amikor megkapta a piros lapját rám nézett, én meg csak vigyorogtam rá. Ráztam a fejem, ahogy lement, de mondta azonnal, hogy tartsam meg magamnak, amit gondolok. Amikor az öltözőbe értünk, még mindig ott ült a fején egy törülközővel és azt hajtogatta, nem hiszi el, hogy kiállították.

A történet szépsége, hogy egyébként Woodgate-nek ez volt a bemutatkozása a Real Madridban. A sokszor sérülésekkel bajlódó Woodgate mindössze 14 meccsen játszott végül a Real Madridban, de a debütálása kétségtelenül emlékezetesre sikerült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik