Nemzetközi foci

Szalaival először kapott gólt a Fener, de így is megvan az újabb győzelem

www.fenerbahce.org
www.fenerbahce.org

A Fenerbahce 2-1-re nyert kedden a Hatayspor ellen a török élvonal 23. fordulójában, így négy pontra növelte az előnyét a Besiktasszal szemben. A rivális ugyanakkor egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

A meccset végigjátszotta a védelemben a januárban igazolt Szalai Attila, vele a pályán most, a harmadik bajnokiján kapott gólt először a csapat.

A vezetést Thiem szerezte meg az első félidőben, majd Bayindir kapusnak volt egy óriási védése a 80. percben, amivel őrizte az előnyt. Ezután Billong öngóljával úgy tűnt, hogy el is dőlt a meccs, de Boupendza izgalmassá tette a hajrát, ám egyenlítenie már nem sikerült a hazai csapatnak. A 77. percben Mesut Özil is beállt a vendégekhez, aki 11 hónap után lépett újra pályára.

Szalai Attilának volt egy blokkolt lövése, két szerelése, valamint 14 párharcából 11-et is megnyert. Ezúttal kicsit pontatlanabbul passzolt (62 százalékkal), mint a korábbi mérkőzésein és a hat hosszú átadásából csak egy volt pontos. A végén Boupendza előle szedte el akrobatikus mozdulattal a labdát, mielőtt szépített.

A magyar játékossal eddig hibátlan a Fenerbahce, háromból három győzelem a mérleg. A csapat a legutóbbi kilenc mérkőzésén veretlen, ebből nyolcszor ráadásul nyert.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik