Nemzetközi foci

Öröm nézni, ahogy a Liverpool szétszedte az ellenfél védelmét

JUSTIN SETTERFIELD / POOL / AFP
JUSTIN SETTERFIELD / POOL / AFP

Kezd ismét magára találni a címvédő Liverpool, amely vasárnap a West Ham Unitedet verte idegenben 3-1-re, így egymást követő második bajnokiját nyerte meg, és mivel a Leicester kikapott, így fellépett a dobogóra. Ugyanakkor a Manchester City mögött még négy pont a hátrány, utóbbi ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

A vendégeknél duplázott Mohamed Szalah, aki előbb egymaga csinált bolondot a védőkből, mielőtt gólt szerzett, majd egy kontrát fejezett be higgadtan. Georginio Wijnaldum gólja előtt pedig egy szemkápráztató liverpooli támadást láthattunk, ahol sakk-mattra játszotta a csapat a helyzetet.

Szalah első gólja:

Wijnaldum találata:

A West Hamnek ezzel a vereséggel megszakadt a nyolc tétmérkőzés óta tartó veretlenségi, és azon belül a hat összecsapás óta tartó győzelmi sorozata.

A Leicester City 3-1-re kikapott a vendég Leeds Unitedtól. A mérkőzés 13. percében a hazaiak szerezték meg a vezetést, a vendégek azonban két perccel később egyenlítettek, majd a második félidőben újabb két találatot szerezve három ponthoz jutottak.

Kapcsolódó
Pont ilyen Chelsea-t akarnak látni a drukkerek Tuchellel
A Burnley kapott egy kis ízelítőt abból, mit is vár el a német edző a csapattól.

A Leicester Citynek ezzel megszakadt a kilenc tétmérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata, legutóbb december közepén kapott ki az Evertontól 2-0-ra.

Premier League, 21. forduló

West Ham United-FC Liverpool 1-3 (0-0)
Leicester City-Leeds United 1-3 (1-1)

Olvasói sztorik