Nemzetközi foci

Vereséggel tért vissza Dárdai Pál a Hertha kispadjára

THOMAS FREY / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
THOMAS FREY / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Bár vezetett a Hertha BSC az Eintracht Frankfurt otthonában, végül 3-1-re kikapott. Dárdai Pál ezen a mérkőzésen tért vissza a berlini Bundesliga-csapat kispadjára.

Kapcsolódó
Dárdainak kemény feltételt szabott a Hertha
Tényleg azt várják tőle, hogy támassza fel a Herthát.

A héten kinevezett Dárdai kapusposzton egyből cserélt, azt a Jarsteint állította be, aki korábban alapember volt nála, a norvég pedig nagy védésekkel hálálta meg a magyar edző bizalmát, nagy szerepe volt abban, hogy az első félidőt 0-0-val hozta le a Hertha.

A 66. percben a semmiből vezetést szereztek a berliniek: Pjatek három védő közül lőtte ki a hosszú alsót. A közvetítésben jelezték, négy százalék volt az esélye, hogy abból a helyzetből betalál. Dárdaiék talán még ki sem ünnepelték magukat, mire az Eintracht egyenlített André Silva fejesével. A 85. percben is egy fejes volt a Hertha veszte, Hinteregger döntötte el a meccset a 85. percben, igaz, Pjatek előtt akadt egy nagy ziccer, de az égbe lőtt. Még a legvégén Silva egy tizenegyest is értékesített, biztos, ami biztos. A berliniek így nem tudtak ellépni a kiesőzóna közvetlen közeléből.

A Bayern München közben sorozatban negyedik győzelmét szerezte meg, ezúttal a Hoffenheimet verte a címvédő. A 4-1-ből Robert Lewandowski góllal és gólpasszal vette ki a részét, a lengyel csatár már 24 találatnál jár a szezonban, pedig még csak a 19 fordulónál jár a bajnokság. A rekordot viszont nem lesz egyszerű megdönteni: Gerd Müller az 1971-72-es idényben meg sem állt 40 gólig.

Még úgy is megszakadt a Borussia Dortmund rossz sorozata (egy döntetlen, két vereség az ezt megelőző három bajnokin), hogy Erling Haaland tizenegyest hibázott. A BVB az Augsburgot verte 3-1-re, pedig már a 10. percben hátrányba került.

Bundesliga, 19. forduló

Bayern München – Hoffenheim 4-1 (2-1)

Borussia Dortmund – Augsburg 3-1 (1-1)

Frankfurt – Hertha BSC 3-1 (0-0)

Union Berlin – Borussia Mönchengladbach 1-1 (1-0)

Werder Bremen – Schalke 04 1-1 (0-1)

Olvasói sztorik