Nemzetközi foci

A MU szerint agyatlan idióták illették rasszista szavakkal a játékosokat

Paul ELLIS / POOL / AFP
Paul ELLIS / POOL / AFP

A Manchester United labdarúgócsapata hivatalos közleményében gusztustalannak és agyatlan idiótáknak nevezte azokat, akik rasszista szavakkal illették Anthony Martialt és Axel Tuanzebét az együttes szerdai vereségét követően.

Kapcsolódó
Saját otthonában verte a Manchester Unitedet az angol liga sereghajtója
Korábban csak a Newcastle Unitedet tudta elkapni a csapat.

A bajnoki címért hajtó manchesteriek hazai pályán óriási meglepetésre 2-1-re kikaptak a sereghajtó Sheffield Unitedtől, az elkeseredett drukkerek pedig a francia támadót és az angol védőt tették leginkább felelőssé a vereségért.

Mi itt a Manchester Unitednél gusztustalannak tartjuk a rasszista megnyilvánulásokat, amelyek a játékosainkat érintették a közösségi médiás felületeinken

– idézte az MTI a klub közleményét, amely szerint a személyek azonosítása komoly probléma, de remélik, a platformok megteszik a szükséges lépéseket.

A csapatkapitány Harry Maguire úgy fogalmazott, a United a rasszizmus ellen van, és semmilyen szinten nem tolerálja azt.

Az MU 20 forduló után második helyen áll a Premier League-ben, hátránya egy pont az egy meccsel kevesebbet játszott, városi rivális Cityvel szemben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik