Nemzetközi foci

Öt nyeretlen bajnoki után egy rangadón támadt fel a Liverpool

Shaun Botterill / POOL / AFP
Shaun Botterill / POOL / AFP

Hazai pályán aratott győzelemmel megelőzhette volna a Tottenham a Liverpool labdarúgócsapatát, azonban a vendégek nagyszerű játékkal 3-1-re nyertek, így feljöttek a Premier League 4. helyére,

A Spurs kezdte jobban a mérkőzést, a 3. percben Szon Hung Min lépett ki a védők közül, és lőtt szép gólt a jobb alsó sarokba, de a VAR lest jelzett, így a gólt érvénytelenítette a játékvezető.

Úgy tűnt, gól nélkül zárul a félidő, amikor a négyperces hosszabbítás végén Sadio Mané centerezését Roberto Firmino közelről nem hibázta el (0-1).

A második félidőt ott folytatta a címvédő, ahol az előzőt abbahagyta, a 47. percben Mané lövését Hugo Lloris csak kiütni tudta, érkezett Trent Alexander-Arnold és kilőtte a kapu jobb oldalát (0-2).

Gyorsan jött a válasz, a 49. percben egy visszagurított labdát Pierre-Emile Höjbjerg 22 méterről védhetetlenül lőtte a kapu bal oldalába (1-2).

Az 56. percben Mohamed Szalah is betalált, de ezt a gólt is elvette a videobíró Firmino kezezése miatt.

De a Liverpool-gól tíz percen belül érkezett: Alexander-Arnold előrevágott labdája megcsúszott a nedves füvön, Joe Rodon nem tudta eltakarítani, Mané pedig 10 méterről, ballal a hálóba bombázott (1-3).

Premier League, 20. forduló

Tottenham – Liverpool 1-3 (0-1)
gól: Höjbjerg (49.), illetve Firmino (45.), Alexander-Arnold (47.), Mané (65.)

Olvasói sztorik