Nemzetközi foci

Egy nappal a kinevezése után már bajnokin irányította Tuchel a Chelsea-t

FRANK AUGSTEIN / POOL / AFP
FRANK AUGSTEIN / POOL / AFP

Thomas Tuchel 0-0-s döntetlennel mutatkozott be a Chelsea menedzsereként, a londoniak otthon nem bírtak a Wolverhamptonnal a Premier League 20. fordulójában.

Kapcsolódó
Lőw Zsolt is ott volt Tuchel mellett a Chelsea edzésén
A magyar edző a PSG után a londoni klubhoz is követte német kollégáját.

A hét eleji történések függvényében nyugodtan kijelenthető, hogy a Chelsea Wolverhampton elleni hazai bajnokija vált az egyik legérdekesebbé a hétközi fordulóban: Frank Lampard menesztése után az a Tuchel érkezett – Lőw Zsolttal a stábjában –, akit karácsonykor rúgott ki a PSG. A német edző egyből bele is nyúlt az alapcsapatba, bekerült például Olivier Giroud és Kai Havertz is. A londoniak eléggé domináltak az első félidőben, 79 százalékban birtokolták a labdát, ebből ugyanakkor veszélyt nem igazán tudtak kialakítani.

Kapcsolódó
Lampard érzelmes szavakkal búcsúzott imádott klubjától
Megköszönte a szurkolók hihetetlen támogatását.

Chilwell kapu fölé lőtt labdája jelentette az első komolyabb veszélyt a 61. percben, majd nem sokkal később a Wolves találta el a keresztlécet. Sokszor tűnt még ötlettelennek a Chelsea játéka, de ez mindössze egy közös edzés után nem annyira meglepő – na meg a vendégcsapat is mélyre húzódva elsősorban a stabil védekezésre helyezte a hangsúlyt. Patricio bravúrja kellett a hajrában, hogy ponttal távozzon a Wolves, Hudson-Odoi megpattanó lövését védte.

A Chelsea az iksz után a nyolcadik – azonos a pontszáma, mint az Arsenalnak –, míg a Wolves a 13. helyen áll.

Premier League, 20. forduló

Burnley-Aston Villa 3-2 (0-1)
Chelsea-Wolverhampton Wanderers 0-0

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik