Nemzetközi foci

„Szenzációs” – nagy az öröm a világ legrendíthetetlenebb focicsapatánál

Dinho Zanotto / AGIF / AGIF via AFP
Dinho Zanotto / AGIF / AGIF via AFP

Bár négy forduló még hátravan, a Figueirense elleni 2-1-es győzelemmel eldőlt, hogy a Chapecoense focicsapata biztosan az első négyben végez – jelenleg a második helyen áll –, azaz visszajut a brazil élvonalba.

Nyerni jó. Nyerni a Santa Catarina-i rangadón még jobb. Nyerni a Santa Catarina-i rangadón és ezzel bebiztosítani a feljutást szenzációs!

– írta közösségi oldalán a klub.

A Chapecoense 2016-ban a Copa Sudamericana döntőjére utazott, amikor a csapatot szállító gép lezuhant. A 77 utasból mindössze hatan maradtak életben.

A sportvilág összefogott, például a Barcelona is gálameccseket játszott, melyeknek bevételét a Chapecoensének ajánlották fel, míg több brazil klub is kölcsönadott játékosokat, hogy a csapat tovább szerepelhessen a bajnokságban – a dél-amerikai szövetség pedig a brazil együttest hirdette ki győztesnek a Copa Sudamericánában és átutalta az ezért járó pénzdíjat is.

Bár a brazil szövetség évekre szóló védettséget akart adni a Chapének, a klub azonban elutasította ezt a lehetőséget, 2019-ben pedig kiesett, de mindössze egy év után vissza is jutott az élvonalba.

Olvasói sztorik