Nemzetközi foci

Az 53 éves focista hosszabbított élvonalbeli csapatánál

STR / JIJI PRESS / AFP
STR / JIJI PRESS / AFP

Egy évvel meghosszabbította a szerződését a japán élvonalban szereplő Jokohama FC labdarúgócsapatánál Miura Kazujosi, aki a bajnokság történetének legidősebb játékosa.

A Kazu királynak becézett játékos február 26-án, egy nappal a J-Liga 2021-es idényének rajtja előtt ünnepli majd 54. születésnapját, és az idei lesz a 17. idénye a Jokohama színeiben, amelyhez 2005-ben igazolt.

A 89-szeres válogatott csatár legutóbb még 2017-ben, a másodosztályban szerzett gólt, ezzel 50 évesen és 14 naposan ő lett minden idők legidősebb labdarúgója, aki eredményes volt egy professzionális japán bajnoki meccsen. Miura a Jokohama 2019-es feljutása óta az élvonal történetének legidősebb gólszerzője akar lenni, erre a címre csapattársa, a 42 esztendős Nakamura Sunszuke is pályázik. A rekordot jelenleg a legendás brazil Zico tartja, aki 1994-ben 41 évesen, 3 hónaposan és 12 naposan volt eredményes a szigetország elsőosztályú bajnokságában. A Jokohama keretében Miura és Nakamura mellett szerepel egy 41 esztendős kapus, valamint egy 51 éves védő is, írja az MTI.

Kapcsolódó
Napokig tudnánk nézni ezt a gólpasszt és nem unnánk meg
Négy gólt és döntetlent hozott a holland bajnokság rangadója.

Miurának a mostani lesz pályafutása 36. szezonja futballistaként. Japán egyik leginkább tisztelt sportolójának a karrierje 1986-ban indult, megfordult többek között a brazil Santosban, a Palmeirasban és a Coritibában, továbbá a Genoában, a Dinamo Zagrebben és a Sydney FC-ben is. A japán válogatottal – melynek színeiben 55 gólt szerzett – 1992-ben Ázsia Kupát nyert, világbajnokságon azonban egyszer sem szerepelt.

Miura 2005 óta 277 bajnoki meccsen játszott a Jokohama FC-ben, ezeken 27-szer volt eredményes, a tavalyi idényben viszont csupán négyszer lépett pályára. Kazu király legsikeresebb időszaka 1990 és 1998 között volt, melynek során a Verdi Kavaszaki együttesében 192 bajnoki összecsapáson 100 gólt szerzett.

Olvasói sztorik