HELGE PRANG / GES-SPORTFOTO / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Nemzetközi foci

Minden idők legrosszabb Bundesliga-csapata nem akar lemondani a rekordjáról

Nem szívesen mondana le negatív rekordjáról a Tasmania Berlin, amely az 1965-1966-os szezonban sorozatban 31 mérkőzésen maradt nyeretlen a német labdarúgó-bajnokságban.

Ha a harminc nyeretlen Bundesliga-meccsnél tartó Schalke 04 szombaton nem győzi le a Hoffenheimet, beállítja a fővárosiak csúcsát.

A jelenleg ötödosztályú csapatnál büszkék a rekordra, honlapjukon minden idők legrosszabb Bundesliga-klubjának nevezik magukat.

Ez már a védjegyünkké vált, az elmúlt években nagy figyelmet kaptunk a csúcs miatt. Enélkül Németországban és Európában senki sem tudna a Tasmania Berlinről

– mondta Almir Numic klubelnök.

Hozzátette, soha nem tartották negatívumnak, hogy az ő nevükhöz fűződik a leghosszabb nyeretlenségi sorozat a Bundesligában, mert jobb, ha emiatt irányul rájuk a média figyelme, mintha egyáltalán nem figyelnének rájuk.

A szurkolók is kitettek magukért, és bár a koronavírus-járvány miatt nem lehettek ott a lelátón a szombati Hertha BSC-Schalke meccsen, az Olimpiai Stadionon kívül a következő feliratokat tartalmazó táblákat emelték a magasba:„Ez a mi rekordunk! Mentsétek meg a Tasmania rekordját!”

Nem jártak sikerrel, ugyanis a vendégek 3-0-ra elveszítették idénybeli negyedik vezetőedzőjük, Christian Gross bemutatkozó meccsét.

Egy dolgot nem szabad elfelejteni: mi a rekordot egy szezon alatt hoztuk össze, a Schalke pedig két idény alatt csinálhatja meg

– mondta Numic.

A gelsenkircheni csapat tavaly január 17-én győzött legutóbb a Bundesligában. A mostani évad eddigi 14 meccsén mindössze négy pontot szerzett.

Tasmania 1965-ben a Karlsruhe 2-0-s legyőzésével kezdett, ezt követte a 31 meccsből álló sikertelen sorozat, majd 1966-ban, az utolsó előtti fordulóban 2-1-re nyert hazai pályán a Borussia Neunkirchen ellen.

„A humorunk, a tipikus berlini humorunk minden bizonnyal szerepet játszott abban, hogy nem adtuk fel. Minden egyes alkalommal azt mondtuk, hogy a meccs 0-0-ról kezdődik” – mondta Hans-Gunter Becker, aki a berliniek csapatkapitánya volt a hatvanas évek közepén.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!