Nemzetközi foci sport

Kukással és munkásokkal veszik fel a harcot a Tottenham ellen az FA-kupában

Története legnagyobb mérkőzésére készül a Marine AFC, amely vasárnap a fogadja a labdarúgó FA-kupa 3. fordulójában.

A nyolcadik ligában szereplő csapat azonban nagy bajba került, ugyanis a pályáját a fagy miatt be kellett fedni, teremben pedig a koronavírus-járvány miatt nem edzhettek. Azonban nagyon jól jött a Liverpoolhoz való közelség, ugyanis a bajnokcsapat, sőt az Everton is felajánlotta a segítségét.

„Nagyon hálásak vagyunk az Evertonnak, hogy csütörtökön lehetővé tette számunkra, hogy használhassuk a Finch Farm edzőterét, és a Liverpoolnak, amely szintén segített abban, hogy szombaton edzhessünk.

A klubtörténelem legnagyobb mérkőzésére készülünk az ország egyik legjobb csapata ellen, a liverpooliak segítsége nélkül nagyon minimális felkészüléssel léphettünk volna pályára

– nyilatkozta Neil Young, a Marine menedzsere.

Úgy tűnik, mindenki egészséges, márpedig az amatőr csapatnál ez nagy szó, hiszen mindenki dolgozik: a keretben található kukás, autógyári munkás és tanár is.

„A sorozat ezen fordulóján kilenc cserejátékos állhat a rendelkezésünkre, de nekünk nincs ennyi emberünk. Félelmetes csapattal és a futball egyik legnagyobb menedzsere lesz az ellenfelünk, olyan ez, mint egy álom” – tette hozzá Young, aki civilben a vasútnál dolgozik.

Ha a tabellákat egymás mögé helyezzük, akkor a Marine és a Spurs között 161 helynyi a különbség, ez rekord az FA-kupa történetében.

A kiscsapat másodszor jutott el ilyen messzire az FA-kupában, 1992-93-ban a Crewe Alexandra állította meg egy 3-1-es győzelemmel. A mostani sorozatban a főtábla első fordulójában a negyedosztályú Colchester United otthonában jutott tovább (1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 5-3-ra győzve), majd a hatodosztályú Havant & Waterlooville csapatát verte 1-0-ra hosszabbításban.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!