Nemzetközi foci

Hiába nyert a Bilbao, kirúgták az edzőt

ANDER GILLENEA / AFP
ANDER GILLENEA / AFP

Az Athletic Bilbao menesztette a labdarúgócsapat vezetőedzőjét, Gaizka Garitanót, akinek irányításával vasárnap kora délután bajnoki összecsapáson a baszkok 1-0-ra legyőzték otthon az Elchét, írta az MTI. A bilbaói klub honlapján kiemelte: Garitano mellett felmentették a munkavégzés alól az első csapat szakmai stábjának többi tagját is.

Kapcsolódó
Megvan az újabb győzelem, a Real hátát nézi a mezőny
Hét forduló óta nem talál legyőzőre Zinédine Zidane csapata.

A 45 éves szakemberrel kapcsolatban hozzátették: Garitano 2017 júliusa óta dolgozott a klubnál, ahol előbb az utánpótlásban tevékenykedett, majd 2018. december 5-től az első csapatért felelt. Irányításával a csapat 89 mérkőzést vívott, és jutott az előző idényben – a Real Sociedad mellett – a spanyol Király Kupa döntőjébe, amelyet tavaly májusban a járvány miatt nem tudtak megrendezni, és idén április 4-én kerül majd rá sor.

Az Athletic Bilbao a most zajló bajnoki idényben 17 mérkőzésen 21 pontot szerzett, amellyel stabilan a középmezőnyben tartózkodik, jelenleg a 9. helyen áll a tabellán.

Megszenvedett a győzelemért az Atlético Madrid, amely 2-1-re nyert az Alavés vendégeként. A 41. percben Marcos Llorente találatával szerzett vezetést, majd a 63. percben – Victor Laguardia kiállítását követően – emberelőnybe került. A hazaiak egy öngóllal kiegyenlítettek ugyan a 84. percben, azonban a vendégektől Luis Suárez a 90. percben győzelmet érő gólt lőtt.

Az éllovas Atlético előnye úgy két pont a Real Madriddal szemben, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszott le városi riválisánál.

La Liga, 17. forduló

Alavés – Atlético Madrid 1-2 (0-1)
gól: Felipe (84.,– öngól), illetve M. Llorente (41.), L. Suárez (90.)

 

Eibar – Granada 2-0 (0-0)
gól: Gil (55., 76.)

 

Real Sociedad – Osasuna 1-1 (0-1)
gól: Barrenetxea (46.), illetve Jonathan Calleri (20.)

Olvasói sztorik