Nemzetközi foci

Indul az elnökválasztáson minden idők második leggólerősebb kapusa

José Luis Chilavert eddig csak nagyszerű védéseiről és góljairól volt híres, a paraguayiak 74-szeres válogatott kapusa Szenteste szintet lépett: közösségi oldalán bejelentette, hogy indul a 2023-as elnökválasztáson. A korábbi konzervatív szenátor, Marío Abdo Benítez 2018 óta tölti be az államfői pozíciót.

Kapcsolódó
Hamisított, verekedett, de szórta a gólokat a legendás kapus
Voltak idők, amikor a kapusok csak úgy ontották a gólokat Dél-Amerikában. És volt egy, aki egyszer mesterhármast szerzett.

„Elég a büntetlenségből, elég a korrupcióból és elég a paraguayi emberek kifosztásából” – nyilatkozta korábban az 55 éves sportember, aki a visszavonulása után 16 évvel próbálkozik meg a politikai pályával.

Büszke arra, hogy paraguayi

– ezt a szlogent választotta a kampányához. Kérdés, a sportmúlt és néhány hangzatos nyilatkozat elég lesz-e az emberek meggyőzéséhez.

Chilavert 1982 és 2004 között hét klubban játszott, kétszer szerepelt Európában is: 1988 és 1991 között a spanyol Real Zaragozát, 2001 és 2003 között a francia Strasbourgot erősítette.

Tizenkét címet nyert, beleértve az 1994-es Libertadores-kupát és a Világkupát (vagy Interkontinentális-kupát), az IFFHS háromszor (1995, 1997, 1998) választotta a világ legjobb kapusának.

Pályafutása során összesen 67 gólt szerzett (szabadrúgásokból és büntetőkből), ezzel a 131 gólos brazil Rogerio Ceni mögött minden idők második leggólerősebb kapusa.

74 válogatott mérkőzésén nyolcszor volt eredményes (ezzel csúcstartó), de ő az egyetlen kapus, aki mesterhármast szerzett, még 1999. november 28-án a Vélez Sarsfield színeiben a Ferrocarril Oeste elleni meccsen.

Olvasói sztorik