Nemzetközi foci

Az utolsó percben szerzett góllal nyert rangadót az AC Milan

Marco Luzzani/Getty Images
Marco Luzzani/Getty Images

Az AC Milan hazai pályán 3-2-re győzte le a Lazio csapatát a Serie A 14. fordulójában.

Sokkal jobban kezdett a Milan, a nyomásnak pedig tíz perc alatt meg lett az eredménye, Ante Rebic szögletből fejelt gólt. Öt perc sem telt el és jött is a következő gól, Rebicet rúgták fel a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Hakan Calhanoglu értékesítette. Átvette a kezdeményezést a Lazio, megpróbált hamar visszajönni a meccsbe és bár Ciro Immobile kihagyta a maga büntetőjét, Luis Alberto nem hibázott a kipattanóból.

Térfélcsere után aztán jóvá is tette hibáját Immobile, Milinkovics-Szavics parádés átadását lőtte a hosszú alsó sarokba. A csattanó azonban az utolsó percre maradt, miután Rebic több ordító ziccert is elhibázott, Theo Hernández egy szöglet után befejelte a Milan győztes gólját.

Mivel korábban az Inter is nyert, csak győzelemmel maradhatott az élen az AC Milan. Ennél többet is tett azonban Stefano Pioli együttese, veretlenül zárt 2020-ban a Serie A élén. Nyert 3-2-re az AS Roma és a Sassuolo is, így a Juventus keddi vereségét a tabella első négy helyezettje is kihasználta.

Eredmények – Serie A, 14. forduló

AC Milan-SS Lazio 3-2 (2-1)
Bologna-Atalanta 2-2 (0-2)
Hellas Verona-Internazionale 1-2 (0-0)
SSC Napoli-Torino 1-1 (0-0)
AS Roma-Cagliari 3-2 (1-0)
Sampdoria-Sassuolo 2-3 (0-1)
Spezia-Genoa 1-2 (1-1)
Udinese-Benevento 0-2 (0-1)

kedden játszották:
Juventus-Fiorentina 0-3 (0-1)
Crotone-Parma 2-1 (2-0)

Olvasói sztorik