Nemzetközi foci

Egy méterről szerzett gólokat a feltámadó Burnley

Gareth Copley / POOL / AFP
Gareth Copley / POOL / AFP

Nem lehet büszke a védelmére a Wolverhampton Wanderers labdarúgócsapata, amely úgy kapott ki 2-1-re a Burnley otthonában, hogy a hazaiak mindkét gólt egy méterről szerezték.

A Burnley a 35. percben szerzett vezetést Ashley Barnes közeli fejesével, a csatár több mint egy év és 970 perc játékidő után volt eredményes (1-0).

Az 51. percben Chris Wood ugyancsak egy lépésről talált be (2-0).

A 2-1-es végeredményt a 89. percben Fábio Silva állította be büntetőből.

Az előző szezonban a 10. helyen zárt Burnley nagyon gyengén kezdett ősszel, első hat mérkőzése közül ötöt elveszített, csupán az újonc West Bromwich Albion otthonában szerzett egy pontot egy gól nélküli döntetlennel.

November óta nagyon változott a világ, ugyan a Manchester Citytől még becsúszott egy 5-0-s vereség, de emellett a csapat döntetlent ért el a Brighton (0-0), az Everton (1-1) és az Aston Villa (0-0) ellen, legyőzte a Crystal Palace-t (1-0), az Arsenal (1-0) és most a Wolverhamptont, és elmozdult a kieső helyről.

A nap másik mérkőzésén a Chelsea legyőzte a vendég West Hamet, így két vereség után gyűjtötte be ismét a három pontot, és feljött a tabella ötödik helyére.

Premier League, 14. forduló

Burnley – Wolverhampton 2-1 (1-0)
gól: Barnes (35.), Wood (51.), illetve Fábio Silva (89., 11-esből)

 

Chelsea – West Ham United 3-0 (1-0)
gól: Thiago Silva (10.), Abraham (78., 80.)

Olvasói sztorik