Nemzetközi foci

Tönkreverte ellenfelét a Manchester United

MICHAEL REGAN / POOL / AFP
MICHAEL REGAN / POOL / AFP

Rég látott jó játékkal a Manchester United 6-2-re legyőzte a Leeds Unitedet az angol bajnokságban.

Ole Gunnar Solskjaer csapatában McTominay két gólt is szerzett az első három percben (ez korábban még senkinek sem sikerült a Premier League-ben), és egy félidőt követően is 4-1-es előnyben volt a házigazda. A United a második félidőben sem állt le és végül magabiztos győzelmet aratott.

A vendégek kispadján ülő Marcelo Bielsával 1992-ben fordult elő legutóbb, hogy a csapata hat gólt kapjon egy mérkőzésen.

A Manchester United ezzel a győzelemmel feljött a harmadik helyre, úgy öt pont a hátránya az éllovas Liverpool mögött, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A Leeds a 14.

A Rózsák háborújaként is emlegetett rangadót – melynek elnevezése a XV. századi angol polgárháborús viaskodásra, Lancashire és Yorkshire ellenségeskedésére utal – 6146 nap után rendezték meg újra a Premier League-ben. Legutóbb bajnoki összecsapáson 2004 februárjában találkoztak egymással a csapatok az Old Traffordon, az akkor az 1-1-es döntetlennel végződött mérkőzésen csereként lépett pályájára Ole Gunnar Solskjaer, az MU jelenlegi vezetőedzője.

Premier League, 14. forduló

Manchester United-Leeds United 6-2 (4-1)
West Bromwich Albion-Aston Villa 0-3 (0-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik