Nemzetközi foci

Lewandowski lassan újraírja a Bundesliga történelmét

Lukas Barth-Tuttas/dpa Picture-Alliance via AFP
Lukas Barth-Tuttas/dpa Picture-Alliance via AFP

A címvédő Bayern München hazai pályán korán hátrányba került a Wolfsburg ellen, ám Robert Lewandowski duplájával fordított és begyűjtötte a három pontot a német labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának szerdai játéknapján.

Kapcsolódó
Sallai Roland duplája mélyítette a Schalke gödrét
A magyar válogatott szélső volt csapata nyerőembere.

A mérkőzés hőse ráadásul egy újabb nagy sikert is elkönyvelhetett: a Bundesliga csaknem 60 éves történetében harmadik játékosként eljutott a 250. gólig. Ennél többet csak Gerd Müller (365) és Klaus Fischer (268) szerzett korábban – utóbbit akár már ebben a szezonban utolérheti, csupán 18 gólra van szüksége.

Lewandowski jelenleg a Bundesliga, a Német Kupa és a Bajnokok Ligája regnáló gólkirálya, nagyon valószínű, hogy legalább a bajnokságban ismételni tud, hiszen jelenleg 14 találatnál tart.

Az abszolút rekorder Gerd Müller összességében 115 góllal vezet előtte, de ő tartja az egy szezonban elért legtöbb (40) gólt bajnoki rekordját is.

Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig is győzött, mindkét magyar válogatott játékos végigjátszotta a lipcsei együttesben a Hoffenheim vendégeként 1-0-ra megnyert mérkőzést.

Bundesliga, 12. forduló

Bayern München – Wolfsburg 2-1 (1-1)
Bielefeld – Augsburg 0-1 (0-0)
Hoffenheim – RB Leipzig 0-1 (0-0)
Köln – Bayer Leverkusen 0-4 (0-2)
Schalke – Freiburg 0-2 (0-0)

Olvasói sztorik