Nemzetközi foci

Osztrák csoda az Európa Ligában, 25 ezres város csapata jutott tovább

ANP Sport via Getty Images
ANP Sport via Getty Images

Ki-ki mérkőzést játszott egymással csütörtökön a Wolfsberger és a Feyenoord az Európa Ligában, az osztrák csapat pedig kisebb meglepetésre 1-0-ra legyőzte neves holland ellenfelét.

A Wolfsberger így története legjobb európai kupaszereplését produkálva ott lesz a tavaszi egyenes kieséses szakaszban is, miután a Dinamo Zagreb mögött másodikként lépett tovább.

Wolfsberg egy 25 ezer fős karintiai város, a helyi focicsapatot 1931-ben-ben alapították, de csak 2012-ben jutott fel először az élvonalba. Az elmúlt két szezonban egyaránt a harmadik helyen végzett a Bundesligában, így egyből az Európa Liga csoportkörébe került. Tavaly egy győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel egy bivalyerős csoportban lett az utolsó a Basaksehir, az AS Roma és a Borussia Mönchengladbach mögött, idén viszont összejött a továbbjutás.

Kapcsolódó
Lemásolta zseniális gólját a 21 éves Milan-játékos
A Celtic segítségével a csoportelsőség is összejött végül a tartalékos Milannak. A Fradi idei BL-áldozatai közül a Molde és a Dinamo Zagreb is továbbjutott.

A Transfermarkt adatai szerint 13,75 millió az osztrák keret értéke (a 800 ezer eurós Dario Vizinger a klub topigazolása eddig), amely a 48 csapatos Európa Liga-mezőnyben a 42. sorban – összehasonlításképp a Ferencváros labdarúgói 28,65 millió eurót érnek. A Feyenoord elleni győzelem alkalmával kilenc osztrák játékos lépett pályára a kezdőben.

Olvasói sztorik