Nemzetközi foci bajnokok ligája

Antonio Conte beszólt az edzőlegendának a BL-kudarc után

Marco Canoniero/LightRocket via Getty Images
Marco Canoniero/LightRocket via Getty Images

Szerda este lezárult az idei szezon csoportköre a Bajnokok Ligájában, vagyis eldőlt, csoportonként melyik két csapat jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. A győzelmi kényszerben pályára lépő Internazionale nagyon pórul járt a B csoportban, mivel 0-0-ra végzett a Sahtarral és utolsóként kiesett. Erre soha nem volt korábban példa.

Kapcsolódó

Érthető módon az olasz csapat vezetőedzője, Antonio Conte nem volt feldobva a mérkőzés után. A hétszeres olasz bajnok, korábbi Bajnokok Ligája-győztes edző, Fabio Capello azonban még ennél is jobban felbosszantotta Contét. Capello a Sky Sports Italia szakkommentátoraként dolgozik és ő tette föl a stúdióból a kérdéseket az Inter edzőjének.

Capello azzal kezdte, hogy nem volt elég heves az Inter, hiányzott belőle a tűz. Erre még nem mondott semmit Conte, de amikor a stúdióból az a kérdés érkezett, miért nincs B terv, ha nem jól alakulnak a dolgok, Antonio Conte felcsattant.

Gondolkozz, mielőtt kérdéseket teszel fel! Persze hogy van B tervünk, de nem fogom nyilvánosan elmondani, hogy az ellenfeleink is megtudják. Ha már tudják, mi az, semmire nem jó

– mondta az Internazionale edzője ingerülten.

Conte egyébként az újságírókkal sem éppen vidám hangulatban interjúzott, az egyik kérdésben a cseréit kritizálták, amire nagyjából annyi volt a válasza, hogy lehet sípot ragadni és edzőnek állni, ha olyan jól értenek hozzá. A kör pedig akkor zárult be, amikor Conte azt is felhánytorgatta, szerinte a bírók és a videobírók nem tisztelték az Intert.

A csoportból végül a Real Madrid és a Borussia Mönchengladbach jutott tovább, a Sahtar pedig az EL-ben folytathatja.

Olvasói sztorik