Nemzetközi foci

A Barcelona vezetőedzője lemondóan nyilatkozott

GABRIEL BOUYS / AFP
GABRIEL BOUYS / AFP

Ronald Koeman vezetőedző csalódottságát fejezte ki és játékosainak hozzáállását bírálta, miután csapata, a Barcelona szombaton iszonyatosan kínos vereségbe szaladt bele Cádizban a spanyol labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában.

A holland tréner a találkozó után azt mondta: ezen a mérkőzésen nem tudtak folyamatosan jó teljesítményt nyújtani, hullámhegyek és -völgyek egyaránt jellemezték a játékukat és futballistái hozzáállását is.

Nagyon nehéz magyarázatot találni azokra a gólokra, amelyeket mostanában kapunk, erre most is egy hihetetlen hiba miatt veszítettünk. Ez nem az a szint, amelyet elvárok a csapatomtól. Ez azt mutatja, hogy nem koncentrálunk eléggé, és a hozzáállásunk sem volt jó ezen az estén. Rendkívül csalódott vagyok, mindenképpen javítanunk kell

– mondta Koeman.

A Barcelona a La Ligában tizedik mérkőzését játszotta és negyedszer maradt alul, ezúttal egy újonccsapattal szemben, amely az idei hatodik hazai fellépésén az első sikerét könyvelhette el.

A katalánok az előző bajnoki idényben az utolsó előtti fordulóban maradtak le a címvédésről – a Real Madrid előzte meg őket, és szerezte meg a aranyérmet –, ezúttal alig telt el a bajnokság negyede, de máris elúszni látszik a sansz a bajnoki cím megszerzésére.

Ez a vereség óriási visszalépés számunkra a bajnoki címért folytatott versenyfutásban. A kiábrándító eredményünk után be kell ismerjük, hogy az esélyeink jelentősen csökkentek. Tizenkét pont nagy távolság, de ennek ellenére mennünk kell tovább

– mondta a holland szakember.

A Barcelona 14 ponttal a hetedik helyen áll a tabellán, a hozzá hasonlóan tíz mérkőzését lejátszó Atlético Madridnak listavezetőként 26 pontja van már.

Kapcsolódó
Iszonyatosan kínos vereségbe szaladt bele a Barca
Még az újoncot sem sikerült megverni és elég távol a dobogó.
Olvasói sztorik