Nemzetközi foci

Eurómilliókat vert el, csődbe jutott a Real Madrid egykori csodagyereke

PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Amikor a 2007-es U21-es Európa-bajnokság legjobbjának, az aranyérmes holland válogatott játékosát, Royston Drenthét választották, mindenki meg volt arról győződve, hogy ő lesz az elkövetkező évek egyik sztárja.

Így vélte a Real Madrid is, amely 14 millió eurót fizetett érte a Feyenoordnak, és ahol az első két szezonban sok játéklehetőséghez is jutott. Azonban nem bírta el a terhet, előbb kölcsönben a Hércules Alicantéban, majd az Evertonban is megfordult.

De Madridban sem sportteljesítményekről vált híressé, ittasan 160-nal száguldott a spanyol főváros utcáin, amikor a rendőrök lekapcsolták. Később úgy fogalmazott, a klub nem volt számára jó hely.

Ha igazi futballista vagy, akkor ott minden kéznél van. Madrid gyönyörű város, nagyszerű éttermek, partik, gyönyörű lányok. Nagyon sok a kísértés, én pedig fiatal voltam

– ismerte el.

A Realban 65 tétmérkőzésen (ebből 46 bajnokin) szerepelt, ettől kezdve viszont egyre lejjebb csúszott. Futballozott az orosz Alanyija Vlagyikavkaz, az angol Reading és Sheffield Wednesday, a török Kayseri Erciyesspor, az emirátusokbeli Baniyas, majd a holland másodosztályú Sparta Rotterdamban.

2019 óta a harmadosztályú Kozakken Boys játékosa, és a legfrissebb hírek szerint nem csupán pályafutása csúszott le több osztályt, de ő saját maga is: holland lapok szerint csődeljárást indult ellene.

A futballista mindig is fényűző életmódjáról volt híres, rendszerint 80 ezer eurós órákat vásárolt, de korábbi interjúkban hiába figyelmeztette a fiatal futballistákat a saját hibáira, végül mintegy 3,5 millió eurót veszített el az évek során.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Royston Ricky Drenthe (@roya2faces) által megosztott bejegyzés

Amikor a pénze elfogyott, más munkákat is kipróbált, szerepelt krimisorozatban, Roya2Faces néven rapperként is aktív volt, de egyik lehetőség sem javított anyagi helyzetén.

Olvasói sztorik