Nemzetközi foci

Felkeltette Európa figyelmét Szoboszlai Dominik

Laszlo Szirtesi/Getty Images
Laszlo Szirtesi/Getty Images

Terjedelmes bemutatást közölt Szoboszlai Dominikról a BBC sportoldala. A cikk elmeséli, hogy a magyar középpályásnak mindig keményen kellett dolgoznia, hogy édesapjának bizonyítson, ám a tehetségét főleg a salzburgi akadémián tudta fejleszteni.

Szoboszlai Dominik: Azt hittem, király vagyok és az edző a hülye, holott nyilván én voltam az
Azon kevés magyar futballista egyike, aki reális eséllyel vetheti meg a lábát valamelyik európai topbajnokság topklubjának kezdő tizenegyében. Nagyinterjú a Red Bull Salzburg 19 éves játékmesterével.

A BBC megemlíti, hogy Marco Rose-zal nem volt felhőtlen a viszonya Szoboszlainak, ezt a 24.hu-nak is elmesélte korábban a középpályás, de végül sikerült megoldani a felmerülő nehézségeket. Jesse Marsch-sal viszont jól megértette magát a magyar focista, aminek az lett az eredménye, hogy hiába igazolt el télen Erling Braut Haaland és Takumi Minamino is, a Salzburg továbbra is minőségi focival szerepel a Bajnokok Ligájában.

Amikor januárban Haaland és Minamino a Dortmundhoz és Liverpoolba szerződött, sokan arra számítottak, hogy a Salzburg nem tudja majd ugyanazt a minőséget nyújtani. Erre Szoboszlai átvette a támadások irányítását és a csapat szenzációjává nőtte ki magát. Négy góllal járult hozzá az idei BL-szerepléshez a selejtezőkkel együtt

– írja a BBC, kiemelve, hogy fizikailag és taktikailag is kimagaslik, de a fontos lélektani pillanatban szerzett góljai miatt lett célpontja az európai topbajnokságok csapatainak.

Szoboszlai Dominik már télen csapatot válthat
Ezt maga a salzburgi sportigazgató erősítette meg.

A BBC szerint januárban biztosan új csapata lesz már, erről kedden Christoph Freund sportigazgató is beszélt, így már csak az a kérdés, hová szerződik majd télen. Legvalószínűbb egy Bundesliga-csapat, a Red Bull érdekeltségébe tartozó Leipzig kézenfekvő választás lehet, válogatottbeli csapattársai, Willi Orbán és Gulácsi Péter is itt játszik. A BBC csapatneveket nem dobott be, de azt valószínűsíti, ahogyan Haaland berobbant a német bajnokságba, úgy fog majd Szoboszlai is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik