Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Le kell állítani a Bajnokok Ligáját és az Európa Ligát”

Paul Faith / AFP
Paul Faith / AFP

Váratlanul kemény javaslattal állt elő Aage Hareide, a dán és a norvég futballválogatott korábbi szövetségi kapitánya, Rosenborg jelenlegi edzője, aki szerint azonnal be kellene szüntetni minden nemzetközi futballeseményt.

Olympiakosz: a FIFA a hibás a játékosok koronavírus-fertőzése miatt
Három afrikai is megfertőződött, de a nemzetközi szövetség még nem reagált a kritikára.

A szakember szerint a koronavírus-járvány idején különösen veszélyes, hogy miután a válogatott játékosok bejárták a világot, az elkövetkező hetekben újabb országokba utaznak Bajnokok Ligája-, illetve Európa Liga-mérkőzésekre.

Most kellene megállítanunk az országhatárok közötti forgalmat, le kell állítani az olyan európai kupaversenyeket is, mint a Bajnokok Ligája és az Európa Liga. De úgy tűnik, mintha a pénzcsinálásnak mindenáron működnie kellene

– idézte Hareidét az EkstraBladet.

Szombaton a legutóbbi norvég válogatott keret három játékosa is pozitív tesztet produkált, köztük Markus Henriksen, a Rosenborg játékosa is.

„Szomorú, hogy két egészséges játékost küldünk a válogatottba, de egyikük megbetegedett. Reméljük, senkinek sem lesz súlyos az állapota.”

Visszatérhetnek a nézők az angol lelátókra, ez mentheti meg a klubokat
Az Angol Labdarúgó Liga elnöke nagyon örül a döntésnek.

A Norvég Egészségügyi és Szociális Igazgatóság vezetője, Björn Guldvog azt mondta, miután egyre többen fertőződnek meg világszerte, elküldte ajánlását mind a Norvég Labdarúgó Szövetségnek, mind az UEFA-nak.

„Arra számítok, hogy az európai szövetség komolyan veszi, és gondoskodik a játékosok, valamint családjaik egészségéről” – mondja az egészségügyi igazgató.

Olvasói sztorik