Nemzetközi foci

Kloppnak esze ágában nincs elvállalni a német válogatottat

Bár a német sajtóban felmerült a neve a német labdarúgó-válogatottnál, Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere azt mondta: megkeresés esetén nemet mondana a német szövetségnek.

Ezt a német vereséget Donald Trump sem nyilvánítaná győzelemnek
Joachim Löw azért maradhat kapitány, mert fél év alatt nem lehet új csapatot építeni az Eb-re.

Németország a múlt héten szenvedett történelmi, 6-0-s vereséget a spanyoloktól, de a német szövetség kiállít Joachim Löw mellett, és nem gondolkodik az edzőváltásban. nem úgy a német közvélemény, amely Löw fejét követeli, míg az RTL közvélemény-kutatásában résztvevők 62 százaléka Jürgen Kloppot látná szívesen a kispadon.

A német szurkolók nem bocsátanának meg Löwnek
Egy szavazáson a voksolók kétharmada szerint le kell mondania a német kapitánynak.

A szakember elárulta, ha felkérik a feladatra, nemet mond.

Talán a jövőben, de most nem, mert nincs időm. Nekem is van munkám, elég intenzív feladat. Szeretem, sok mindenért felelős vagyok Liverpoolban, ezért nem keresek újabb kihívást

– idézte a Mirror.

A szakember – az MTI beszámolója szerint – sokkal inkább a Premier League-re figyel, ahol ismét amellett szólalt fel, hogy az angol labdarúgóliga vezetőinek újra be kellene vezetniük az öt cserelehetőséget.

A német szakember nem először jelezte: a sűrű versenynaptár és a járvány alaposan próbára teszi a játékosokat, akik így sokkal fáradtabbak és könnyebben megsérülnek.

„Volt egy vezetőedzők közötti megbeszélés, ami alapján – ha nekünk kéne döntenünk – az öt cserelehetőség ismételt bevezetéséről, 15:5 arányban elfogadnánk azt” – mondta Klopp, hozzátéve, nemrégiben még csak 11:9 volt az arány a változást támogatók javára.

A Bajnokok Ligájában, Európa többi topbajnokságában, valamint az alacsonyabb osztályú angol ligákban is ismét bevezették az öt cserelehetőséget, ám a Premier League-ben továbbra is csak hármat lehet változtatni, ennek módosításához pedig legalább 14 együttes támogatása szükséges. A járványt követő nyári újrainduláskor a PL-ben is ötöt lehetett cserélni.

„Változtatnunk kell a csereszabályon, mert jön a karácsonyi időszak, ahol lesz, amikor 48 órán belül két mérkőzést is kell majd játszanunk” – tette hozzá Klopp.

Kiemelt fotó: MIGUEL MEDINA / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik