Nemzetközi foci

Lothar Matthäus szerint Orbán Viktornak nagy szerepe van az Eb-szereplésben

Lothar Matthäus egy Abendzeitungnak adott interjúban kifejtette, a magyarok megőrülnek a futballért. A magyar válogatottat 2003 és 2005 között irányító szakember szerint Orbán Viktor sportfinanszírozása nagy szerepet játszott abban, hogy 2021-ben újra Eb-szereplők lehetnek a mieink.

Drámai fordítással jutott ki a magyar válogatott a foci-Eb-re
Gulácsi nagy hibája után sokáig vezetett Izland, de előbb a honosított Nego egyenlített, majd Szoboszlai nagy góljával összejött a fordítás is. Az Eb-n a németekkel, a portugálokkal és a franciákkal leszünk egy csoportban.

Matthäus szerint ha nem lett volna koronavírus, az egész ország bulizna az utcákon, ahogyan 2016-ban is.

Magyarország megőrül a futballért, ha normális körülmények uralkodnának, vagyis nem lenne koronavírus, tele lennének az utcák ünneplő emberekkel. A barátaim ehelyett kinyitottak pár palackot az ünnepléshez. Amikor ekkora sikert ér el a válogatott, mindenki egy kicsit boldogabb

– idézi Matthäust a lap.

A német szakembert arról is megkérdezték, kik a magyar siker kovácsai, erre Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és persze Szoboszlai Dominikot emelte ki.

„Az övé volt a győztes gól, olyan kincs ő, mint nekünk Kai Havertz. Magyaroszágon sokan már Puskás Ferenchez hasonlítják. Fantasztikus játékos, hol középen, hol pedig a széleken bukkan föl. Januárban akár már a Lipcsében is láthatjuk, de az biztos, hogy egy topligában.”

Zárásként Matthäus kifejtette, a magyaroknak már az is nagy öröm, hogy a csoportkörbe jutott, de valószínűleg ez lesz a végállomás a csapatnak a tornán. Azért hozzátette, német és magyar továbbjutást remél. Magyarország a németek mellett a világbajnok francia, valamint az Eb-címvédő portugál együttessel került egy csoportba.

Kiemelt kép: Alexander Hassenstein/Getty Images for Paulaner

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik