Nemzetközi foci

Kiengedték a kórházból az agyműtétjéből lábadozó Diego Maradonát

Nyolc nappal agyműtétje után kiengedték a kórházból Diego Maradonát, írta az MTI.

Sikeres műtéten esett át Diego Maradona
A 60 éves legenda depresszió miatt került kórházba, ahol aztán kiderült, hogy egy vérrögöt kell eltávolítani az agyából.

A helyi televíziós csatornák felvételei szerint a világbajnok futballistát mentővel szállították el a Buneos Aires-i Olivos klinikáról, személyi orvosa, Leopoldo Luque engedélyével. Maradona ügyvédje, Matias Morla ezek után arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy védence az idősebb lányához közeli házban folytatja felépülését és a továbbiakban is kezelést kap majd alkoholfüggősége miatt.

A helyzet egyszerű, nyugalomra van szüksége a családja, hozzátartozói körében, akiknek tisztelettel kell egymáshoz viszonyulniuk, össze kell hangolniuk a látogatásaikat, mert Diegónak fel kell épülnie

– mondta Morla azután, hogy külön megkérte Maradona családtagjait és barátait, hogy ne küldözgessen egymásnak negatív üzeneteket a közösségi média felületein, mert ez rossz hatással van Maradonára.

A hosszú évek óta komoly egészségi problémákkal küzdő világbajnok labdarúgó múlt hétfőn depresszió miatt került be egy magánklinikára, ahol vérszegénységet és kiszáradást is megállapítottak nála. Akkor azt közölték, hogy háromnapos hidratálásra van szüksége, de kedden koponyaűri vérzés miatt meg kellett operálni.

Kiemelt kép: Marcos Brindicci/Getty Images

Olvasói sztorik