Nemzetközi foci

Egy hónappal azután rúgták be a büntetőt, hogy megítélték

Csaknem egy hónappal azután, hogy megítélték, értékesítette büntetőjét a chilei labdarúgó-bajnokság éllovasa, az Universidad Catolica. Az október 15-i meccsen a fővárosi csapat 2-0-s hátrányban volt a Curico Unido vendégeként, amikor tizenegyest ítéltek a javára.

Ezt azonban nem lehetett elvégezni, mert miközben az esetet videón visszanézték, az eredményjelző kigyulladt, emiatt áramszünet keletkezett, és a meccset lefújták.

Négy nappal később a chilei liga úgy foglalt állást, hogy a tizenegyes jogos, a mérkőzést pedig onnan kell folytatni, ahol félbeszakadt. Erre szerdán került sor, írja az MTI.

A büntetőt kiharcoló Cesar Pinares időközben a brazil Gremióhoz szerződött, így ő nem lehetett ott a bajnoki találkozón. A tizenegyes elvégzése a hosszas várakozáson túl is szokatlan forgatókönyv szerint alakult, Fabian Cerda, a Curico kapusa ugyanis kétszer hárított, de mindkétszer ismétlés következett, mert a bíró szerint a játékos idő előtt elmozdult. Harmadjára Fernando Zampedri a kapuba talált.

A hányatott sorsú tizenegyes értékesítése:

A találkozót végül a tabellán ötödik Curico nyerte meg 3-2-re úgy, hogy mindhárom gólját tizenegyesből lőtte. A szerdai folytatás során mintegy negyven percet töltöttek a pályán a csapatok.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik