Nemzetközi foci

Szoboszlai gólpasszt adott, már nem hibátlan a Salzburg

Abszolút csúcsrangadót rendeztek az osztrák labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában, vasárnap a hibátlan Salzburg a szintén veretlen Rapid Wien otthonába látogatott, ahol hiába vezetett a 85. percig, végül be kellett érni egy ponttal.

A bécsiek 2019. február 24-én tudtak nyerni legutóbb a riválissal szemben, azóta a felek négy bajnokin és két kupameccsen találkoztak, és mindet a Salzburg nyerte meg.

Szoboszlai októberben minden meccsén benne volt legalább egy Salzburg-gólban
A Swarovski Tirol ellen nagyon lezser mozdulattal osztott ki gólpasszt.

A Rapid nem csupán ezért készült a visszavágásra, június 24-én, hazai pályán megalázó, 7-2-es vereséget szenvedett, akkor a vendégeknél Szoboszlai Dominik egy gólt szerzett és három gólpasszt adott.

A magyar válogatott középpályás ezúttal is jól kezdett, hiszen a 29. percben ő készítette le a labdát a mali válogatott Sekou Koitának, aki nem hibázott (0-1).

A második félidőben is úgy tűnt, csak az a kérdés, hogy meccset kezében tartó vendégek mikor növelik előnyüket. A hajrára azonban kissé fáradni kezdtek, a Rapid egyre veszélyesebbé vált, és a 85. percben egyenlített is: André Ramalho hibáját követően három hazai játékos indulhatott meg egy védővel szemben, Ercan Kara passzát követően Christoph Knasmüllner okosan emelte át Cican Stankovic kapust (1-1).

Osztrák Bundesliga, 7. forduló

Rapid Wien – Salzburg 1-1 (0-1)
gól: Knasmüllner (85.), illetve Koita (29.)

 

A bajnokság élcsoportja:
1. Salzburg 19
2. Rapid Wien 17
3. LASK 16
4. St. Pölten 10

Kiemelt fotó: Twitter.com/redbullsalzburg

Olvasói sztorik