Nemzetközi foci

Önkielégítős videója miatt kitették a válogatott keretéből az orosz csatárt

Kikerült az orosz válogatott keretéből, elveszítette a csapatkapitányi posztját a Zenitben, és klubja vasárnapi, Krasznodar elleni mérkőzésén végig tűrnie kellett a szurkolók sértegetését Artyom Dzjubának, akiről szombaton egy meghökkentő videó bukkant elő.

A 47-szeres válogatott csatár egy videón önkielégítést végez, miközben a háttérben Marija Orzul tévés műsorvezető hangja hallatszik, akivel a futballista öt éve megcsalta a feleségét.

„Az ügynek semmi köze az orosz válogatotthoz, ezért nem is látjuk szükségesnek, hogy bármilyen észrevételt tegyünk. A válogatott stábja szerint a nemzeti csapatnak maximális koncentráció mellett kell felkészülnie a novemberi mérkőzésekre Moldova, Törökország és Szerbia ellen, és nem szabad, hogy bármi elterelje a figyelmünket.

Mindig hangsúlyoztuk, hogy a futballpályán és azon kívül is válogatott játékoshoz méltón kell viselkedni

– nyilatkozta Sztanyiszlav Csercseszov.

A szövetségi kapitány szerint azért döntött Dzjuba mellőzése mellett, hogy mind a csapatot, mind a futballistát megvédje a negatív kritikáktól és a túlzott stressztől.

Az Eurosport.ru szerint Dzjuba a Krasznodar elleni 3-1-es győzelmet követően reagált a történtekre.

„Valószínűleg ez volt karrierem legnehezebb meccse. Mintha a pokolba kerültem volna. Azt szeretném mondani, hogy nem vagyok tökéletes, mint minden ember, hibázok.

Csak magam hibáztathatom, de olyan pillanatokban, amikor szinte mindenki elfordul tőled, hihetetlenül hálás vagyok azoknak az embereknek, akik velem vannak, és akik támogattak egy ilyen nehéz pillanatban

– írta.

Kiemelt fotó: Alexey Filippov / Sputnik via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik