Nemzetközi foci

Tényleg a zárt kapus meccsek tesznek jót az angol csodacsapatnak?

A Southampton vezetőedzője, Ralph Hasenhüttl szerint az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető csapatának jót tesznek a koronavírus-járvány miatti zárt kapus mérkőzések.

„Elképesztő, amit a csapatom jelenleg csinál. Félelmetes, de számomra nem annyira meglepő, mert látom, hogyan dolgoznak a játékosok” – nyilatkozta az MTI cikke szerint az osztrák tréner, miután együttese 2-0-ra legyőzte a Newcastle Unitedet a nyolcadik forduló pénteki játéknapján, és a tabella élére állt.

A Southampton 2009 és 2011 között két idényt a harmadosztályban töltött, és bár 2012-es visszajutása óta megszakítás nélkül tagja a Premier League mezőnyének, a legutóbbi három szezonban a kiesés ellen harcolt. A helyzet eleinte a 2018 decemberében kinevezett Hasenhüttl irányításával sem változott, tavaly októberben például hazai pályán kaptak ki 9-0-ra a Leicester Citytől – egyedülálló módon mégsem menesztették a szakembert.

A mostani idényt két vereséggel kezdte a Southampton, ám azóta ötször nyert és egyszer döntetlent játszott, pedig egyik legjobbja, a csatár Danny Ings térdműtéten esett át.

Nagy lépéseket tettünk, és ez nem véletlen. A labdával és a labda nélkül is nagyon bátrak vagyunk, komplett játékot produkálunk. Talán a nézők nélküli meccsek is segítenek nekünk, mert így szinte egyáltalán nincs stressz

– mondta Hasenhüttl.

Kiemelt kép: ADAM DAVY / POOL / AFP

Olvasói sztorik