Nemzetközi foci

Maradonáért aggódik az orvosa, elvonási tünetek miatt nem mehet haza

Elvonási tünetek miatt egyelőre nem engedik haza a kórházból Diego Maradonát, az argentinok legendás futballistáját, írta az MTI.

Haza akar menni, de itt marad. Ez most azon kevés alkalmak egyike, amikor Diegónak nemet mondanak. Neki most nagyon nehéz, el sem tudják képzelni, mennyire

– nyilatkozta személyi orvosa, Leopoldo Luque.

Maradona jelenleg nyugtatókat kap, hogy megkönnyítsék számára a tisztulási folyamatot, de másik orvosa, Alfredo Cahe kijelentette, gyógykezelésre van szüksége, hogy abbahagyja az alkoholfogyasztást.

„A szarvánál kell megfognunk a bikát. Problémái vannak a májával, a szívével és az érrendszerével. Nem csak az agyáról van szó, nem csak a májáról vagy a gyomráról, hiszen ezek a dolgok bonyolultak és összefüggenek”

– mondta Cahe, aki szerint aggasztó Maradona állapota, állandó segítségre van szüksége.

Sikeres műtéten esett át Diego Maradona
A 60 éves legenda depresszió miatt került kórházba, ahol aztán kiderült, hogy egy vérrögöt kell eltávolítani az agyából.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendás csatárát 1997-es visszavonulása óta egészségi problémák sújtják, már többször vívott csatát az alkohol- és drogfüggőséggel a nyilvánosság előtt. A 60 éves Maradona depresszió miatt került be egy magánklinikára, ahol vérszegénységet és kiszáradást is megállapítottak nála. Hétfőn azt közölték, hogy háromnapos hidratálásra van szüksége, de nincs vészhelyzetben és bármikor elhagyhatja a kórházat, ám kedden koponyaűri vérzés miatt meg kellett operálni. Eleinte úgy tűnt, csütörtökön hazatérhet.

Kiemelt kép: Marcos Brindicci/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik