Nemzetközi foci

Bécsi terror: szemetesek között bujkált családjával az egykori válogatott csatár

Egy kellemes vacsorában bízott, végül hajnal kettőig egy bécsi étterem szemetes konténerei között bujkált családjával Patrick Helmes, a németek 13-szoros válogatott csatára, aki jelenleg az osztrák Admira Wacker Mödling csapatánál dolgozik.

Helmes egy nagyobb társasággal ült be vacsorázni egy bécsi étterembe, munkatársai mellett vele tartott felesége és két – két- és féléves – gyermeke is. Itt érte őket a hétfő esti terrortámadás.

Az utcán lövések hallatszottak, emberek menekültek be az étterembe, és védelmet keresve az asztalok alá bújta. Abszolút pánikhangulat volt

– mesélte az Express.de portálnak.

Helmes és családja elbarikádozta magát az étterem szemetes konténerei között, a személyzet bezárta az ajtókat és kikapcsolta a lifteket.

Az egykori labdarúgó úgy fogalmazott, komoly stresszhelyzet volt, amelyben mindenki arcán a halálfélelmet látta.

Kicsit később megjelentek a rendőrök, akik biztosították az épületet, ám a vendégek hajnali kettőkor hagyhatták csak el az éttermet. Egy külön egység kísérte egy barátja kocsijához a családot a síró gyerekekkel.

Nagyon örültünk, amikor hazajutottunk a saját falaink közé. De még mindig próbáljuk feldolgozni a történteket

– tette hozzá.

Az 1. FC Köln, a Leverkusen és a Wolfsburg egykori játékosa 2015-ben vonult vissza (a válogatottban 13 mérkőzésen kétszer volt eredményes), edzőként a Köln második csapatánál kezdett el dolgozni, majd az Erfurt másodedzője lett, 2018-2020 között pedig a leverkuseni juniorokat edzette.

A 2020-21-es szezon elején került az Admira Wacker Mödlinghez, ahol Zvonimir Soldo után most Damir Buric munkájában segíti.

Kiemelt fotó: PATRIK STOLLARZ / AFP

Olvasói sztorik