Nemzetközi foci

Hazai gól közben ment el az áram, a vendégek kapták meg a három pontot

Ritka balszerencsésnek mondhatja magát a Politehnica Iasi labdarúgócsapata, amely közel állt ahhoz, hogy megszerezze negyedik győzelmét a román labdarúgó-bajnokságban, és így elkerüljön a tabella alsó feléből. Azonban a stadionvilágítás tönkrement, így a három pontot végül a vendég Viitorul kapta meg.

A román szabályok értelmében egy mérkőzést csak egyszer lehet megszakítani a világítás miatt, és ez túl korán bekövetkezett, hiszen 55 perces késéssel kezdődhetett csak el a vasárnapi bajnoki.

Úgy tűnt, ezzel elhárul a baj, a vendégek a 20. percben Alin Dobrosavlevici révén szereztek vezetést, majd a második félidő elején, az 51. percben a bosnyák Dzenan Zajmovic egyenlített.

Sőt, három perccel később Razvan Onea 17 méteres lövése is utat talált a vendégek kapujának jobb alsó sarkába, ám mielőtt a labda áthaladt volna a gólvonalon, ismét félhomályba borult az Emil Alexandrescu Stadion.

Horia Mladinovici játékvezető előbb érvénytelenítette a gólt, majd miután már a második technikai hiba lépett fel, lefújta a mérkőzést, amelynek eredményét 3-0-s gólkülönbséggel a vendég Viitorul kapta meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik