Nemzetközi foci sport

Bajnokként vonult vissza az ázsiai BL legjobb csatára

A dél-koreai labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában 2-0-ra győzött a Csonbuk Motors csapata a Tegu FC ellen, amivel megvédte címét és nyolcadjára lett bajnok.

A mérkőzést végigjátszotta Li Dong Guk, a hazaiak 41 éves csatára, akinek ez a győzelem volt pályafutása utolsó meccse. utoljára lépett pályára karrierje során. A támadó két jelentős csúcsot is magáénak mondhat, a 228 góllal, valamint az ázsiai Bajnokok Ligájában 37 találattal vezeti az örökrangsort.

A hazáján kívül a Werder Bremenben és a Middlesbrough-ban is megfordult játékos 105-ször szerepelt a válogatottban, pályára lépett az 1998-as és a 2010-es világbajnokságon is.

Kiemelt kép: Han Myung-Gu/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!