Nemzetközi foci bajnokok ligája

Benzema a Real-meccsen: Ne passzolj Viníciusnak, ellenünk van

Későn ébredt, de végül pontot mentett a Real Madrid, amely a 87. percben még kétgólos hátrányban volt a Borussia Mönchengladbach otthonában rendezett BL-meccsen.

Feltámadt a Real, Szoboszlai gólja ellenére is kikapott a Salzburg
A Real Madrid a 93. percben úszta meg az újabb vereséget.

A Real első gólját Karim Benzema szerezte, aki így elmondhatja magáról, hogy Lionel Messi után ő a második olyan játékos, aki sorozatban 16 BL-idényben is eredményes tudott lenni.

A 32 éves francia támadó a negyedik olyan focista lesz, aki legalább 30 ellenfélnek betalált a BL-ben, előtte ez csak Messinek, Cristiano Ronaldónak és Raúlnak sikerült.

Viszont a félidőben történt egy párbeszéd Benzema, és honfitársa, Ferland Mendy között, amely nagyobb publicitást kap a közösségi médiában, mint az imponáló statisztikák.

Benzema ugyanis azt mondta Mendynek, hogy ne passzoljon az egyik csapattársuknak, mert ellenük játszik. A jelenetet kiszúró francia csatorna szerint Benzema Vinícius Júniorra utalt, aki egyébként ott állt a közelben, de nem észlelte Benzema kritikáját, mert az franciául szólt Mendyhez.

Mendy azért nem hallgatott teljes mértékben Benzemára, mert a második félidőben a meccsstatisztika alapján háromszor passzolt Viníciusnak, akit a 70. percben cserélt le Zinédine Zidane.

A statisztika azt mutatja, nem ez volt élete meccse a brazilnak:

Infografika: www.sofascore.com

A kiemelt képen Benzema (középen) és Vinícius (jobbra) látható Luka Modric társaságában. Fotó: Maria Jose Segovia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Olvasói sztorik