Nemzetközi foci bajnokok ligája

A statisztika arról árulkodik, Benzemának tényleg baja volt a csapattársával

Második meccsét sem nyerte meg a Bajnokok Ligájában a Real Madrid, amely a Sahtar Donyecktől elszenvedett hazai vereség után majdnem elvérzett a Borussia Mönchengladbach ellen is, de a hajrában Karim Benzema és Casemiro góljaival legalább egy pontot megmentett.

Feltámadt a Real, Szoboszlai gólja ellenére is kikapott a Salzburg
A Real Madrid a 93. percben úszta meg az újabb vereséget.

Benzema a góljával beállította Lionel Messi BL-rekordját, immár ő is 16 egymás utáni idényben szerzett gólt a sorozatban, de ennél jóval több szó esett arról, hogy a félidőben honfitársának, Ferland Mendynek franciául kritizálta csapattársukat, Vinícius Júniort.

Ne passzolj neki, ellenünk van

– mondta Benzema Mendynek, aki részben megfogadta a támadó tanácsát, mert a második félidőben csak három labdával játszotta meg a brazilt.

Benzema viszont a másik félidőben egyszer sem passzolt Viníciusnak, és az első félidőben is csak háromszor, ami nem mondható zökkenőmentes játékkapcsolatnak, ha egy szélsőről és a mellette rohamozó középcsatárról beszélünk.

A Real csatára nem izgatta magát különösebben azon, hogy felkapták a félidei mondatait, az Instagramon csak annyit írt, hogy „A kutyák ugatnak, de a kilences megy tovább”.

Az As nevű spanyol oldal felemlegetett egy másik esetet, amikor Benzema kritizálta Viníciust, az Espanyol elleni decemberi bajnokin odaszólt neki az egyik rossz megoldása után, de ez a meccs hevében azért benne van.

A „Ne passzolj neki” kezdetű mondat viszont elég rosszul hangzik, úgyhogy Zinédine Zidane edzőnek lesz dolga, hogy rendet tegyen a fejekben és az öltözőben.

Kiemelt kép: FIRO SPORTPHOTO / JÜRGEN FROMME / AUGENKLICK/FIRO SPORTPHOTO / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Olvasói sztorik