Nemzetközi foci

Szalai Ádám korábbi edzője szerint a magyar csatár már nem hozta a számokat

Achim Beierlorzer, a Mainztól kirúgott edző adott interjút a Sky Sports német kiadásának, amelyben Szalai Ádámról és a játékosok sztrájkjáról is beszélt.

Az 52 éves szakember tette ki a csapatból Szalait, miután kiállt a futballistákért, akiknek tartozik a csapat. A történtek hatására sztrájkba léptek a labdarúgók és megtagadták a részvételt az edzésen. Az edzőt ezután menesztették, helyét ideiglenes megbízatással Jan-Moritz Lichte vette át.

Szalai Ádám visszatérhet a Mainz edzéseire
A magyar válogatott csatár mindent megtesz, hogy a csapat teljesítménye javuljon.

Beierlorzer szerint a folyamat már felső körökben kezdődött, mert nem érezte a munkatársai bizalmát, emellett Rouven Schröder sportigazgató és a vezetőség között sem volt meg a szükséges egység. Szalai Ádámról az interjú során külön is szót ejtett.

Az összes edző és a vezető elmondta, hogy már nem tervezünk Szalai Ádámmal. Talán egyértelműbben kellett volna neki is elmondani. Ha megnézzük a teljesítményére vonatkozó mutatóit, akkor egyszerűen nem voltak elegendőek. Ráadásul Ádám nem egyszerű eset a kritikus helyzetekben. De ez egy teljesen normális folyamat

mondta Beierlorzer a Skynak.

Az 52 éves szakember szerint a csapat tagjai nem tudták elfogadni ezt a döntést, de maga az edző is időt kért, hogy átgondolja a helyzetet. Ennek lejárta után Schröder behívta az irodájába és kérte, gondolja meg magát, mert egységesnek kell maradni. Miután Beierlorzer ebbe nem ment bele, menesztették.

Az eset óta sem javult a helyzet, a Mainznak pontja sincs a Bundesligában.

Kiemelt kép: TF-Images/Getty Images

Olvasói sztorik