Nemzetközi foci

Nagyon rossz hírt kapott a Milan a rangadó előtt

21 tétmérkőzés óta veretlen a Milan, ez azt jelenti, hogy Stefano Pioli csapata azóta nem kapott ki, hogy a koronavírus-járvány miatt tavaszi leállást követően újraindult a futballélet.

A négyből négy bajnokit megnyerő milánóiak az ötödik forduló zárómeccsén a Romát fogadják a San Siróban, és a keretben nem lehet ott az első számú kapus, Gianluigi Donnarumma, valamint a nemrég igazolt, a Celtic ellen az Európa Ligában első gólját megszerző Jens Petter Hauge, akik mindketten pozitív koronavírustesztet produkáltak.

Rajtuk kívül a vasárnap teszteltek közül még három stábtag fertőződött meg, mindannyian tünetmentesek, és házi karanténba vonultak.

Donnarumma az idénybeli nyolc tétmeccsen – négy bajnoki, három EL-selejtező és egy mérkőzés az EL-főtáblán – eddig összesen két gólt kapott, hiányában várhatóan bemutatkozhat majd a 72-szeres román válogatott Ciprian Tatarusanu, aki szeptemberben 500 ezer euróért érkezett a Lyontól, de korábban védett már a Serie A-ban, amikor Firenzében légióskodott.

Kiemelt kép: Miguel MEDINA / AFP

Olvasói sztorik