Nemzetközi foci sport

Hivatalosan elnézést kért Ansu Fatitól a rasszista kommentet közlő újságíró

Nagy felháborodást váltott ki Spanyolországban, hogy miután a Barcelona 5-1-re legyőzte a Ferencváros együttesét a Bajnokok Ligájában, az ABC újságírója, Salvador Sostres rasszista megjegyzést tett.

A spanyol újságíró szerint Ansu Fati futásában van valami gazellás, olyan, mint egy fiatal, fekete utcai árus, aki a rendőrök elől menekül. Az eset után joggal követelték Sostrestől, hogy kérjen bocsánatot, többek között a Barcában játszó Antoine Griezmann is kiállt a 17 éves csatártársa mellett.

Nem a rasszizmusra! – Griezmann megvédte a Fradi ellen gólt szerző csapattársát
Ansu Fati mozgását egy menekülő utcai árushoz hasonlította egy spanyol újságíró.

A bocsánatkérésre csütörtökön sor is került, az ABC honlapján megjelent közleményében Sostrest azt mondta, nem a rosszindulat vezérelte a kommentárját, csak a futballista mozgásának egyediségét akarta kiemelni. Emellett rettentően sajnálta, ha bárki félreértette a mondanivalóját.

Kiemelt kép: David Ramos/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!