Nemzetközi foci

Nyomkövetővel a lábán szerzett győztes gólt a norvég válogatott csatár

Furcsa gólnak örülhetett Marcus Pedersen, a norvég másodosztályban szereplő HamKam csatára, aki ittas vezetés miatt házi őrizetben tölti le büntetését, de nyomkövetővel a lábán futballmeccsre járhat – eredményesen.

A 30 éves támadó szebb napokat is megélt már életében, 2009-ben házi gólkirály volt a Strömsgodset színeiben, majd légiósként megfordult a holland Vitesse, a dán Odense és az angol Barnsley csapatainá, 2013 és 2015 között kilencszer a válogatottban is pályára lépett.

2015-ben tért vissza a Strömsgodsethez, ahol két éve még 14 gólt szerzett, és úgy tűnt, az átigazolási piac egyik legkeresettebb szereplője lehet. Mielőtt a klubváltás valósággá válhatott volna, vállsérülést szenvedett, ez pedig tönkretette a szezon hátralévő részét.

Hosszú és nehéz időszak vette kezdetét, Pedersen nehezen térhetett vissza az edzésekhez, ráadásul elhízott, ez vezetett ahhoz, hogy a klub tavaly nyáron felbontott a szerződését.

A mélypontot az április ballépése jelentette, a rendőrség ittas vezetés miatt letartóztatta, miután vérében 2,26 ezrelék alkoholt találtak. A büntetése 24 nap börtön lett, amelyet házi őrizetben és bokájára rögzített nyomkövetővel most kell letöltenie.

Június óta azonban ismét van csapata, a második ligás HamKam nyújtott neki segítséget, bár nagyon fél attól, hogy túlsúlya miatt a térde nem bírtja majd a terhelést. Azonban azóta 14 kilót fogyott és eddigi 15 bajnokiján kilencszer volt eredményes.

A hétvégén például Grorud IL ellen szerzett győztes találatot (2-1), nyomkövetővel a lábán.

Aki engem leírt, látnia kell, hogy tévedett és képes vagyok a visszatérésre. Nincs akadálya annak, hogy ne legyek ismét a legjobbak között

nyilatkozta.

Kiemelt fotó: hamkam.no

Olvasói sztorik