Nemzetközi foci bajnokok ligája

Koeman nem pihentetné a sztárjait a Fradi ellen

Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzője szerint csapatának nyugodtan kell futballoznia a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája nyitányon.

A holland szakember a mérkőzést megelőző hétfői online sajtótájékoztatóján kiemelte, fontos hét ez az együttes életében, hiszen a legrangosabb európai kupasorozat rajtja mellett a hétvégén a Real Madrid elleni El Clásico következik. Hozzátette, ahhoz, hogy a rangadón sikeresek legyenek, elengedhetetlen, hogy a BL-ben jól rajtoljanak

Dibusz: Kicsit még fura, hogy eddig a tévében néztük Messiéket, most meg ellenük készülünk
A szervezettség és az egymásért küzdés eddig átsegítette őket a nehéz helyzeteken.

Az MTI kérdésére a Barca korábbi legendás védője elmondta, egyáltalán nem gondolják, hogy könnyű dolguk lenne a magyar bajnokcsapat ellen, komoly fizikai csatára számít. Hozzátette, senkit sem akar pihenteti a szombati szuperrangadó előtt, hiszen most nem az, hanem a Ferencváros elleni összecsapás a fontos.

Ronald Koeman nem túl eredeti gondolatmenettel megjegyezte,

a BL csoportkörében már nincsenek gyenge csapatok, de nekik a saját játékukra kell koncentrálniuk.

A Barcelona a hétvégén nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott a Getafe vendégeként, Koeman szerint egy vereségre a legjobb gyógyír a győzelem, de hazai pályán amúgy is minden körülmények között csakis a győzelem számít elfogadható eredménynek.

Kiemelte, a játékosok keményen dolgoznak, jó a hangulat a csapatnál és bízik benne, hogy hamarosan mindenkinek sikerült elsajátítani az új rendszert.

De Jong és Busquets mégis pihen?

A helyi lapok közben pont azt írják, hogy több új játékos is megkaphatja a lehetőséget kedden a Ferencváros ellen.

A tekintélyes Sport című sportnapilap hétfői számában ugyan nem a magyar bajnok elleni összecsapás van a középpontban, de így is kiemelt figyelmet kapott a meccs. A napilap, mint ahogyan a Mundo Deportivo is, egyelőre azzal van elfoglalva, hogy a holland szakember szeretné mihamarább, legkésőbb januárban megszerezni honfitársát, Memphis Depayt, az Olympique Lyontól, illetve, hogy mennyire elégedett a hatszoros aranylabdás Lionel Messi teljesítményével.

A Ferencváros elleni BL-mérkőzés kapcsán a Barca oldaláról a Sport kiemeli, hogy a Real Madrid elleni, szombaton sorra kerülő El Clásico miatt néhány játékos pihenőt kaphat.

Különösképpen a középpálya közepén Frenkie de Jong és Sergio Busquets. Az ő hiányukban várhatóan megkapja majd a lehetőség a Juventustól igazolt bosnyák Miralem Pjanic.

A sportnapilap emellett felvezetésképpen interjút készített Szerhij Rebrov segítőjével, Alberto Bosch-sal, illetve bemutatta magát az ukrán szakembert is, akit a Barca egyik végzeteként jellemzett, utalva arra, hogy nagy szerepe volt a Barca történetének egyik legsúlyosabb hazai BL-vereségében is (0-4), amikor is a Dinamo Kijev Andrij Sevcsenko mesterhármasával, illetve Rebrov találatával rendezett gálaelőadást a Camp Nou-ban 1997-ben.

Az újság féloldalas cikket szentelt a mérkőzés játékvezetőjének, a svájci Sandro Schärernek is, akinek a sípjelére 21 órakor kezdődik a találkozó.

Kiemelt fotó: Josep LAGO / AFP

Olvasói sztorik