Nemzetközi foci

13 perc alatt fordított 1-3-ról a Serie A legizgalmasabb kiscsapata

A Sassuolo meccseit már tavasszal is élmény volt nézni, Roberto de Zerbi csapata az első két helyezettel, a Juventuszal és az Interrel is 3-3-as döntetlent játszott, a BL-helyen végző Laziót pedig idegenben gyűrte le 2-1-re.

Bár az új idényt a Cagliari elleni 1-1-gyel kezdte a Sassuolo, azóta kiderült, hogy megint érdemes lesz követni a csapat meccseit, mivel a Spezia, a Crotone és most a Bologna ellen is négy gólt jutott.

Pedig a Bologna sokáig nagyon jól állt, a 60. percben Riccardo Orsolini gólja után 3-1-re vezetett az emilia-romagnai tartományi derbin.

A Sassuolo azonban nem adta fel, előbb Filip Djuricic szépített,

majd egy szöglet után Rodrigo Palacio ért bele nagyon sután a labdába, ami felpattant a lábáról, és Francesco Caputo kapcsolt a leggyorsabban.

A 77. percben is Caputo lehetett volna a befejezőember, de a Bologna japán védője, Tomijaszu Takehiro segítette végül a labdát a saját kapujába.

A Sassuolo 13 perc alatt fordított 1-3-ról 4-3-ra, és 10 pontjával biztos, hogy a dobogón zárja a fordulót. A Bolognánál pedig Sinisa Mihajlovicnak gatyába kell ráznia a védelmet, mert a csapata 37 bajnoki óta nem úszta meg kapott gól nélkül.

Serie A, 4. forduló:

Bologna – Sassuolo 3-4 (2-1)
gól: Soriano (9.),  Svanberg (39.), Orsolini (60.), illetve Berardi (18.), Djuricic (64.), Caputo (70.), Tomijaszu (77., öngól)

Kiemelt kép: Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Olvasói sztorik