Nemzetközi foci

Az UEFA elnöke azt sem zárja ki, hogy csak egy országban lesz az Eb

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke bízik benne, hogy a korábbi terveknek megfelelően 12 országban tudják lebonyolítani jövőre a kontinensviadalt, de az is elképzelhető, hogy csökkentik a helyszínek számát, írja az MTI. A jelenlegi állás szerint az egyik házigazda Budapest.

Aleksander Ceferin elmondta, természetesen az eredeti terveket szeretnék végrehajtani, de ha ez nem sikerül, akkor „tizenegy, nyolc, öt, vagy csak egyetlen országban” rendezik meg az eseményt.

A Movistar+ televíziónak adott interjúban a szlovén sportvezető úgy fogalmazott, a koronavírus-járvány miatt egyelőre korai lenne megjósolni, hogy az Eb mérkőzésein nézők előtt vagy zárt kapuk mögött futballoznak majd a csapatok, és ha szurkolók előtt, akkor lehetséges lesz-e a telt ház.

Nem engednek be nézőket a Fradi barcelonai BL-meccsére
A spanyol klub állítólag kérvényezte, de az egészségügy-miniszter nem támogatja az ötletet.

Ceferin a Bajnokok Ligájával kapcsolatban megjegyezte, hogy pozitív visszajelzéseket kaptak a lisszaboni nyolcas döntőről, és neki is tetszik egy esetleges négyes döntő bevezetésének ötlete. Hozzátette: ennek a lehetőségét érdemes lesz megfontolni, de alkalmazni legkorábban csak a 2024/25-ös idénytől lehetne.

Kiemelt kép: Fabrice COFFRINI / AFP

Olvasói sztorik